9 Temmuz 2008 Çarşamba

Milan balıklama atladı




İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'de teknik direktör Luis Felipe Scolari'nin Andriy Shevchenko'nun takımdan ayrılmasına izin vereceğini açıklamasından sonra gözler Milan'a çevrildi. Shevchenko'yu yeniden takıma kazandırmak için harekete geçen Milan sportif direktörü Leonardo, Adriano Galliani'den tam yetki alarak Chelsea ile görüşmelere başladı.

Ukraynalı yıldızı kiralık olarak takıma katmanın planlarını yapan Milan'ın bu transfer girişimini en geç 1 hafta içerisinde sonuçlandırması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçından yıldız futbolcu "Milan'dan çok güzel anılarla ayrıldım. Ancak şu anda ne yapacağım henüz bir netlik kazanmadı. Olaylar benim dışımda gelişiyor" dedi.

2006 yazında 30 Milyon Pound karşılığında Chelsea'ye transfer olan Ukrayna'lı Milli futbolcu, Londra temsilcisinde bir türlü düzenli olarak forma şansı bulamazken, son olarak Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Liverpool'la oynanan rövanş maçında 119. dakikada sahaya girebilmişti.

Chelsea'deki ilk sezonunda ligde yalnızca 4 gol atabilen Ukrayna'lı yıldız, toplamda ise 20'si yedekten olmak üzere 72 maçta mavi renkli formayı giymiş ve 20 kez fileleri havalandırmıştı. 7 yıl formasını giydiği AC Milan kulübü tarihinde, attığı toplam 162 golle en golcü 2. futbolcu olan Shevchenko, Ukrayna Milli takım formasıyla ise 79 maçta 36 kez fileleri havalandırmıştı.

Hiç yorum yok:

Template by - AC Milan | Kavak Yelleri Fan